EMPATHIC FINANCE

Er is een groeiende behoefte aan mensgerichte bedrijfsmodellen. Dit is waar het Employee Centric Businessmodel (EmpC-model) en Intangible Value Management (IVM) om de hoek komen kijken.

Wanneer deze twee strategieën gecombineerd worden, bieden ze een krachtige combinatie waarbij de belangen van de werknemers en de maatschappij worden beschermd en de groei van een onderneming bevordert.

Bij een Employee Centric benadering staat de medewerker centraal in de bedrijfsvoering. Dit betekent dat er bijvoorbeeld veel aandacht wordt besteed aan het welzijn, de ontwikkeling en de betrokkenheid van medewerkers. Bedrijven die deze benadering hanteren, zijn vaak bereid om extra te investeren in hun medewerkers, bijvoorbeeld door middel van opleidingen, coaching of een flexibele werkomgeving.

Het doel is om de medewerkers tevreden te stellen, hun potentieel te benutten en hun loyaliteit te vergroten.

Een “personeelskosten gedreven” benadering is gericht op het minimaliseren van de kosten die gepaard gaan met medewerkers. Bedrijven die deze benadering hanteren, richten zich bijvoorbeeld op het reduceren van arbeidskosten, het verminderen van arbeidsvoorwaarden en het vermijden van investeringen in de ontwikkeling van de medewerkers.

Het doel is om de kosten van de organisatie zo laag mogelijk te houden.

Een “personeelskosten gedreven” benadering kan soms nodig zijn bij bedrijven die te maken hebben met financiële uitdagingen, maar leidt tot hogere verloopcijfers en een slechte reputatie bij potentiële werknemers.

Het implementeren van een mensgericht bedrijfsmodel en een sterke focus op Intangible Value Management (IVM) is van onschatbare waarde voor een onderneming geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share op social media

Circular IVM