MetEdith

Shell & Duurzaamheid: Tijd voor een Nieuw Perspectief

Onlangs las ik over de bezuinigingen van Shell op duurzame ontwikkeling. Dit heeft bij velen van ons vragen opgeroepen, en ik wil graag mijn gedachten delen.

De Realiteit van Fossiele Brandstoffen

Hoewel velen van ons dromen van een volledig groene toekomst, is de realiteit dat fossiele brandstoffen nog steeds een integraal onderdeel zijn van onze huidige levens. Ze zullen waarschijnlijk nog zo’n 30 jaar een noodzakelijke rol spelen in onze energievoorziening.

Shell’s Rol

Shell heeft een cruciale taak: de wereld voorzien van de brandstof die we nodig hebben om te leven. Dit is hun impact op de maatschappij. Maar is deze impact volledig begrepen?

Balans in de Discussie

De wereld vraagt bedrijven om te veranderen, maar vaak op een ongenuanceerde manier. Niet elk bedrijf in de fossiele brandstofsector is ‘slecht’ of onverschillig voor duurzaamheid. Ik denk dat het essentieel is om een evenwicht te vinden tussen wat nu nodig is en waar we naartoe willen.

Impact op de Maatschappij

Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu. Een circulaire economie ook niet. We moeten ook rekening houden met sociale balans en governance. Door ons alleen op het milieu te concentreren, missen we het grotere plaatje en slaan we de plank volledig mis.

Een Voorstel

Misschien is het tijd voor Shell om hun communicatiestrategie te heroverwegen. In plaats van te proberen meerdere boodschappen tegelijk te communiceren, kunnen ze overwegen hun bedrijf op te splitsen in verschillende onderdelen die elk hun eigen duidelijke impact definiëren en communiceren.

Discussiepunt

Zouden verschillende businessmodellen met aparte bedrijfsonderdelen op basis van hun impact op de maatschappij een oplossing zijn voor de polarisatie in de discussie over duurzaamheid?

Ik nodig jullie uit om je gedachten en perspectieven te delen.

Share op social media

Post Shell MetEdith

Hallo!

Login op MetEdith