MetEdith

Waarom koersen en voorspellingen verder uit elkaar lopen op de beurs

Volgens het Het Financieele Dagblad falen voorspellingen vaak en volgens mij is dat ook zichtbaar in de resultaten van bestaande modellen over bijv. energie, milieu en de arbeidsmarkt. De focus ligt vaak op externe factoren, maar wat vaak ontbreekt, is zelfreflectie.

Het is duidelijk dat de economie verandert. De waarden en doelen van klanten, burgers en medewerkers convergeren steeds meer. Ze kunnen niet meer worden gezien als afzonderlijke persona’s zoals dat nu gebeurt in de huidige modellen.

De bindende factor die steeds prominenter wordt, is impact. Momenteel wordt deze impact nog niet weerspiegeld in de huidige modellen. Dit biedt een geweldige kans voor ondernemingen om zich te onderscheiden.

In een tijd waarin duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden, is het essentieel voor organisaties om voorop te lopen.

Met de komst van ESG, CSRD en ESRS hebben bedrijven een unieke kans om hun inzet voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid te benadrukken. Een circulaire en duurzame economie draait om impact en het is tijd dat onze modellen dit weerspiegelen.

Het is tijd voor bedrijven om meer aandacht te besteden aan impact en zich voor te bereiden op een toekomst van transparantie en vooruitgang.

Er is geen crisis omdat het fiancieel model dat zegt, maar omdat wij mensen dat vinden. Laten we afscheid nemen van de oude modellen en ons richten op een toekomst waarin impact centraal staat.

Want alsjedoetwatjedeedkrijgjewatjekreeg

Share op social media

FD Waarom koersen en voorspellingen verder uit elkaar lopen op de beurs

Hallo!

Login op MetEdith