MetEdith

Terugblik op het Finance Executive Diner met Harold van Puijenbroek: Synergie van motivatie en duurzaamheid

Op 5 oktober vond het Finance Executive Diner van TriFinance plaats; een evenement dat in het teken stond van ‘AI en de kracht van motivatie’. Eén van de inspirerende sprekers was Harold van Puijenbroek die zijn visie op een sociaal-circulaire economie en bedrijfsvoering deelde met het publiek. Deze visie, die de maatschappelijke impact van bedrijfsactiviteiten en motivaties inzichtelijk maakt, heeft duidelijke overeenkomsten met de filosofie van TriFinance.

Balans tussen klant, talent en bedrijfsprocessen

Harold ontwikkelde zijn gedachtegoed binnen het bedrijf MetEdith. Hij benadrukt het belang van balans tussen klant, talent en bedrijfsprocessen. “We moeten ons realiseren dat medewerkers niet slechts grondstoffen zijn, maar de kern van onze organisaties vormen”, zo vertelt hij. Medewerkers zijn onmisbaar, wanneer je maatschappelijke impact wilt creëren. Een purpose gedreven focus binnen organisaties is volgens hem essentieel, iets wat TriFinance met haar ‘Economies of Motivation’ allang begrepen heeft.

Harold vervolgt: “daarbij zijn we geconditioneerd om in bepaalde typen mensen te denken, zoals marketing, CFO’s, HR, maar het slaan van een brug tussen deze disciplines is essentieel.” In zijn presentatie sprak Harold over hoe bedrijven kunnen leren van eco-systemen, waar systemische integratie en interactie de standaard zijn. “Dit is voor MetEdith de definitie van impact. We moeten vraagstukken op multidisciplinaire wijze aanpakken, waarbij de groei van individuen en hun unieke talenten centraal staat, met bijzondere focus op de rol van werknemers in dit gedachtegoed.”

Medewerker als klant

Harold geeft aan dat het Employee Centric-bedrijfsmodel een methode is waarmee je duurzame groei realiseert. “De medewerker is binnen deze methode jouw klant. Wat hebben medewerkers in hun dagelijkse werkzame- en privéleven nodig om uitdagingen op te lossen en doelen te bereiken.” Bij TriFinance, waar de medewerkers voorop gesteld worden, voelt deze visie als een warm bad. Maar begrijpen andere bedrijven deze medewerkers gedreven economie ook? Volgens Harold zijn er wel stappen in de goede richting gezet, maar ontbreekt de balans tussen de welbekende ESG’s veelal. “Er wordt veel nadruk gelegd op het milieuaspect en ‘environment’ wordt zelfs ingezet als extra verdienmodel. Deze aanpak mist balans en is op de lange termijn niet duurzaam. Duurzame impact ontstaat als Social en Governance activiteiten gekoppeld zijn aan de Environmental strategie.”

Share op social media

Harold van Puijenbroek Executive diner

Hallo!

Login op MetEdith