MetEdith

Innovatie op de Arbeidsmarkt:
deel 5 De sleutel

De Sleutel tot het creëren van een succesvolle bedrijfscultuur

In dit laatste deel stel ik de hamvraag of je wilt veranderen. Je zult met je managementteam moeten praten voor je iets beslist. In plaats van te roepen dat er een tekort is aan arbeidskrachten en dat we geld moeten blijven doorsluizen naar dezelfde oude dingen, denk je na over nieuwe manieren om die dingen te doen.

Of je bedenkt iets heel anders.

Dat betekent niet dat je moet opgeven wat in het verleden gewerkt heeft – maar dat je strategieën op een slimmere manier moet herschikken. Door innovatie kom je verder.

Je medewerker wordt een klant.

Doe onderzoek naar een werkende oplossing

De sleutel tot succes is de moed hebben om te falen

Je kunt alleen falen als je niet bang bent om risico’s te nemen, als je nieuwe oplossingen aan je medewerkers durft voor te stellen en als je openstaat voor verandering.

Door ‘agile’ te werken kun je bedrijfsprocessen snel aanpassen en met oplossingen komen die de markt vraagt. De markt reageert daarop en komt vervolgens naar je toe.

Ga dus niet in je kamer zitten om mogelijke antwoorden te bedenken, maar praat liever met de mensen op de arbeidsmarkt. 

Dus wat gaan we morgen doen?
In kaart brengen waarom je huidige medewerkers bij jou werken.
Open staan voor oplossingen die misschien vreemd in de oren klinken.
De medewerkers als klant zien en een businessmodel maken van je onderneming met je medewerker en latent werkzoekenden als klantsegmenten.
Je marketing van diensten en producten voor klanten samen laten gaan met die voor de nieuwe klantgroep.

Omdenken

Wat als je collega’s je klanten waren voor wie je een probleem oplost? Met Personalized Recruitment (ontwikkeld door Harold van Puijenbroek en Bram Alkema) wordt Human Resources “Human Relations” en vind je deze mensen. Uit ervaring blijkt dat je zo de kosten voor werving en selectie met minimaal 40% kan reduceren.

Wij bedanken Jesse Skolnik voor zijn creative manier van denken tijdens het visualiseren van onze gedachtes. Een belangrijk ingrediënt bij het omdenken. www.skolnik.nl

De medewerker is je belangrijkste klant! 

Share op social media

Hallo!

Login op MetEdith