MetEdith

KLANT IS KONING & MEDEWERKER KONINGIN

Klant is koning & medewerker koningin sluit aan bij het ontwikkelen van maatschappelijke impact. Door middel van een circulaire en duurzame bedrijfsvoering en economie.

Bedrijven hebben altijd geprobeerd om de klant centraal te stellen in hun bedrijfsstrategieën. De beroemde uitspraak “de klant is koning” benadrukt het belang van het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van de klant en het leveren van producten en diensten die aan die behoeften voldoen.
In de afgelopen jaren is er daarnaast een groeiende vraag naar een circulaire en duurzame economie ontstaan. Daarvoor is erkenning van het belang van medewerkers als essentiële klanten, een noodzakelijkheid van een succesvol bedrijf.

Het is belangrijk om op te merken dat deze twee principes niet tegenover elkaar staan. Integendeel, het omarmen van beide kan bedrijven helpen om te floreren. Wanneer bedrijven zowel de klant als de medewerker centraal stellen in hun bedrijfsmodel, leidt dit tot een evenwichtige aanpak die zowel werknemers als klanten ten goede komt.

Een bedrijf dat deze aanpak omarmt, heeft een businessmodel waarin de koningin de kleur/cultuur van de onderneming bepaalt. Dit betekent dat het bedrijf zorgt voor een werkomgeving waarin medewerkers worden ondersteund in hun leven, gewaardeerd en betrokken zijn bij het bedrijfsproces. Dit leidt tot een betere retentie van medewerkers, minder ziekteverzuim en een hogere motivatie en productiviteit. Daarnaast zorgt het bedrijf ook voor een uitstekende klantenservice door te luisteren naar de feedback van de klant en hun behoeften centraal te stellen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.

Als de medewerker de koningin is, leidt dit ook tot een bedrijfscultuur waarin diversiteit, inclusie en gelijkheid belangrijke pijlers zijn. Dit helpt het bedrijf om een breder publiek te bereiken en een positieve reputatie op te bouwen in de samenleving.

Het omarmen van “de klant is koning” en “de medewerker is koningin” levert een evenwichtige aanpak voor bedrijven en medewerkers om te floreren.

Door de klant centraal te stellen in hun bedrijfsmodel, zorgen bedrijven voor een hoge klanttevredenheid en -retentie.

Door de medewerker te erkennen als een essentiële klant, creëren bedrijven een positieve bedrijfscultuur en verbeteren de betrokkenheid en productiviteit van hun medewerkers.

Share op social media

Klant is koning medewerker koningin portr

Hallo!

Login op MetEdith